home is where food is

Oi kui tore on üle 5 nädala Läänemaale jõuda. Peale selle, et pole kodus kaua käinud, oli niisamagi põhjust tulla: Gerttel sai 22 ning kutsus seda tähistama. Muidugi oli vaja ju Müüriäärde ka ikka minna, sest sügisese menüü uuendamisega lisati sinna peedi-kitsejuustu pirukas ja kuna peedi-kitsejuustu salat meeldib mulle väga ja mürka pirukad ka, siis tundus ju, et match made in heaven. Pirukas ise nägi ilus peedine välja ja maitses sama peediselt. Kitsejuustu oli muidugi ka, aga minu arust oleks võinud rohkem olla. Low-key nutan ikka tomati-ricotta pirukat taga… anyway. Aa ja PS: küsitakse inglisekeelset versiooni ka niiet see hakkab postituse lõppu tulema (English version below)

12279508_973318156043168_507284425_o

Gertteli sünnipäev toimus laupäeva õhtul ja jõudsimegi Anniga paar minutit peale 19 kohale ja me polnudki esimesed! Vaikselt hakkas rahvast juurde tiksuma ja lõpuks olidki kõik kohal. Süüa oli, juttu sai rääkida, mängisime reaalsuskontrolli ja oli niisama tore. Mingi aeg liikusime Apteki edasi ja kuskilt tuli mul räme energia, mistõttu ma pmst 4h mis me seal veetsime, tantsupõrandal passisin. Lõpus kui suurem rahvas juba vaikselt ära vajunud oli, läks asi ikka eriti hulluks 😀 Igastahes, vägaaa tore oli ja tore oli näha, et Gerttel kinkidega ka rahule jäi!

Täna on selline aeglasem päev olnud, aga üks hetk mõtlesin, et teeks ära ühe retsepti mida ükspäev nägin: Kaneelisaiad šokolaadiga.  Vahe oli ainult selles, et tegin kaks portsu: ühe lihtsalt kaneelisuhkruga ja teise proovisin halvaaga teha. Väga kerge retsept, ainuke aeganõudev ja tüütu asi on pärmitaigna kerkimise ootamine.. aga valmis nad said! Ise oleks võinud natukene paremini rahule jääda maitsega, aga kodune rahvas kiitis küll.. oh well.

R x

English: I’m finally home after 5 weeks in Tartu! Other than just wanting to come home, there were other reasons as well. My friend Gerttel turned 22 and we had to celebrate. Of course I had to go to the Müüriääre cafe to try the new beet and goat cheese quiche, since I like both things. It tasted more of beet than goat cheese, but it was still good.. missing my tomato-ricotta one though…

The birthday celebrations took place on Saturday evening. There was food, lots of talking, playing some board games and just fun. At some point we went to Aptek, where we danced and I somehow had so much energy that even half past 3 in the morning, I still danced. Anyway, the birthday was great!!

Today has been a slower day, so I decided to bake some cinnamon rolls (recipe above), but I made some alternations: I made some with halva as well. They turned out great, though my family liked them more than I personally did. 

Advertisements

2 thoughts on “home is where food is

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s